2012. december 7., péntek

Ne csak nézz! LÁSS!

Mi emberek mind sokban különbözünk egymástól, de még több dologban hasonlítunk. Sok száz beszélgetésem során sok ezer probléma merül fel az emberek életében és mindig az a beszélgetés vége, hogy tudunk megoldást az adott problémákra,csupán valami gátat szab megoldásainknak. Sokszor a probléma gyökerét keressük és ugyancsak abba a problémába ütközünk. Az esetek legtöbbjében a probléma forrása nem más mint a rendszer. A rendszer rosszul működik és ezt majdnem mindenki tudja, DE azt is tudják, hogyan működhetne jól, csupán kicsit néha törni kell a fejüket. Majdnem minden nap tüntetnek az utcákon, de nem csak Magyarországon! Mindenhol ahol nem kapnak azonnal golyót a fejükbe érte. Egyik nap a tűzoltók tüntetnek, másik nap az orvosok, BKV-sok, MÁV-osok, tanárok, diákok, stb... Nem értem, miért gondoljuk másnak a problémánkat? A problémánk, mindannyiunknak ugyan az: A rendszer kizár minket a saját országunk, saját világunk igazgatásából!! Holott nagyon sok mindenen kellene változtatni, de SEMMIN nem tudunk, mivel a rendszer egyszerűen figyelmen kívül hagyhat minket.... A rendszer megteheti, hogy figyelmen kívül hagyja a 99%-ot?
Nincs értelme támogatni egyik pártot sem, hiszen pontosan látjuk, egyik-másik sem különbözik. Ugyanúgy idegen. De elkövetjük azt a hibát, hogy még mindig hajlamosak vagyunk hinni nekik.


Egy ötlet: Mi lenne ha egy tüntetés helyett, teszem azt egy parkban elkezdenénk gyakorolni, hogyan is megy ez a probléma megoldás dolog csak, hogy lássunk csak, hogy ne legyen olyan idegen. Képzeld magad elé: Az emberek a fűben ülnek, körökben. Te kapsz egy papírt és egy tollat azzal a feladattal, hogy írj fel rá egy problémát amire majd együtt megoldást kerestek. Majd kezdj el sétálni a körök között és hallgass bele a beszélgetésekben, hogy eldönthesd, hova szeretnél leülni. Ülj le és vitassátok meg együtt a problémát. Szerintem meglepődnének sokan azon, milyen produktívak tudunk együtt lenni.


Szerintem.

Nincsenek megjegyzések: