2012. december 9., vasárnap

Érték

A jelen világban a természetes egyensúly felborult. A Mentál és Asztrál -értékek feledésbe merültek és nem maradt más csak az Anyag. Elfelejtettünk gondolkozni rajta, hogy mi az ami igazán fontos és mi az ami nem. Egyre gyakrabban fordulnak egymás ellen emberek, barátok olyan apróságok miatt melyeknek soha nem szabadna többet jelentenie a kapcsolatoknál. Mára ember embernek farkasa, holott képességeink utópisztikus magasságokba emelhetne mindannyiunkat. Társadalmunk, erkölcsi normáink olyannyira elkorcsosultak, hogy az Anyag sokszor előrébb való mint maga az ember. Elkényelmesedünk és elfelejtünk gondolkodni is. Figyelmünket eltereli a televízió, az internet, a számítógépes játékok, a politika, a luxus hajszolása. Lassan teljesen elveszítjük a tisztán látás képességet. Túl sok zavar térít el bennünket minden komoly kérdésünktől, túl sok hazugság vesz körül bennünket. Szépen lassan elveszítjük a bizalmunkat is. Már a tényeket is vonakodva, kételkedve vizsgálgatjuk. Így a kép lassan elhomályosul, s nekünk már nincs mibe kapaszkodni. Világunk, kultúránk hanyatlóban, s mi ölbe tett kézzel nézzük végig, hiszen: Mit tehetnék én egyedül? Nem vagy egyedül!


Az emberiség több mint 10 000 éves. Évezredekkel ezelőtt az emberek kis, öngazdálkodó, önellátó, önkormányzó csoportokban éltek, munkamegosztásban, egyenlőségben. Mára az egyenlőség utópisztikus fogalommá vált és az elmúlt pár évezred alatt viszont az emberiség 0.16%-a uralma alá hajtotta a többi embert. Mára látásunk elhomályosult, és áldott tudatlanságban küszködünk a lehető legjobb megélhetésért ami egyre kevesebbeknek adatik meg. Az egykor hatalmas kultúrák népei mára báránylelkű beletörődésben nézik végig ahogy az ő világukat képviselőknek, és gazdagoknak nevezett kevesek úgy manipulálják ahogy nekik tetszik. Már nincs beleszólásuk a saját életükbe, a saját rendszerükbe. De csupán beletörődnek.


Miért? Higgy magadban!
A megoldás ott van a szemed előtt. Pontosan tudod, hogy hogyan oldható meg a probléma. Csak félsz az ismeretlentől, de csak mert nem tudod, hogy nincs mitől félned ha törekszel az intelligens és tudatos létezésre. Azt hiszed csak te vagy erre képes, és egyedül te állnál ki, de alábecsülöd a többi embert! Mindenkiben ott van a szikra, csak sokakat lefoglal a hétköznapok sok problémája. Ha kitisztult a látásod, segíts másoknak is tisztán látni.


Szerintem.

Nincsenek megjegyzések: