2012. december 12., szerda

1. gondolat.

A nagy kérdések, melyeket sokan feltesznek, mind megválaszolhatók. Minden kérdésre van válasz, ahogyan minden okozatnak van egy oka. A kérdések által gondolkodom.
Sokat gondolkodtam már sok nagy kérdésen. Mi az élet értelme? Hol vagyunk? Mekkora az Univerzum? Miben hiszek? Mi az amiről nem tudok? Miben lehetek biztos? Mi hozza el az egyensúlyt? Mi jó és mi rossz? Mit kezdjek az életemmel? Ezen kérdések nagy részére megtaláltam a saját megoldásomat. Jó sok közhelynek titulált mondást gyűjtöttem össze, melyek jól kifejezik az emberi alapszabályokat.
Legszívesebben felszólítanálak benneteket, hogy tegyétek fel nagy kérdéseiteket, hogy az orkánként repíthesse tova gondolataim hajóját. (Valójában ezt is teszem, de valahol el kell kezdeni.)


Első nagy gondolat utam az volt, mikor feltették nekem a kérdést, hogy: Miben hiszek?
Ez egy nagyon nehéz kérdés, de azt látom nem vagyok egyedül vele. Sokan vannak ahogy én kezdetekben, hogy nem is igazán tudják miben hisznek. Nem istenben, de mégis valamiben... valamiben, amit vannak akik sorsnak hívnak, vannak akik véletlennek.
Miután felfedeztem ezt a ki nem mondott, meg nem fogalmazott, szabad, kötetlen vallást melyben a világ ifjúsága hisz, tovább kezdtem gondolkodni, majd kérdezni, majd kutatni. Nem sok idő alatt ráleltem arra a tényre, hogy a földünk minden pontján megegyezik a hit, az emberi norma, az erkölcs három alapköve. Ez a három alapkő A Mentál, Az Anyag, és Az Asztrál. Ami az embert felépíti, melyek egyenként ugyanannyira részei létezésünknek, melyek létezését sokszor fel sem fogjuk holott életünk alapjai ezek. Melyekről még biztosan sok szó fog esni.
o   Az Anyagi sík, amiről már oly sokat tudunk, képleteket alkottunk megértésére, törvényeket leírására. Vele foglalkozik a biológia, kémia, fizika, földrajz, csillagászat, stb. Az anyag, de persze az anyagi sík még mindig rejt titkokat. (Fizika: Minden anyag nyugalomra törekszik. A világban csak körmozgás létezik) Az Anyagi sík ismeretében, meghatározhatjuk a biológiai működésünkhöz szükséges feltételeket. Segítségével eszközöket alkothatunk melyek segítik munkánkat, fejlődésünket. Anyagi testünk a Test.
o   Az Asztrál sík, vagy érzelmeink síkja, ha úgy tetszik. Érzelmeink az emberi kapcsolatok alapja. Mégsem foglalkozik vele senki. Érzelmeink melyek fontosak, természetükről mégsem tudunk semmit. Az asztrál sík az ami összeköti az élőlényeket, ami összeköt bennünket a természettel. A növények, az állatok mind mind kapcsolatban állnak az asztrálsíkon keresztül. Az Asztrálintelligencia segít minket a helyes, bölcs döntések meghozatalában, segít saját és mások érzelmeinek megértésében, sajátjaink kontrollálásában. Asztráltestünk a Lélek.
o   A Mentál sík, a tudat, vagy, ahogy a őseink hívták a szellem. Gondolataink, melyekről oly keveset tudunk, mégis milyen fontosak. Gondolataink melyekre oda kellene figyelnünk, gondolataink melyek testünket, életünket irányítják, melyek mi magunk vagyunk. Így a Mentálintelligencia segítségével logikus döntéseket vagyunk képesek hozni. Mentáltestünk a Szellem.




·         Mivel a tudati és az asztrál sík azok melyekről nem tudunk eleget, ezzel fogok magam is foglalkozni, persze nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy a testünknek mire van szüksége. Mert ugye a testünknek szüksége van mozgásra, különféle táplálékra, melyeknek túladagolása és hiánya egyaránt életünk folyása ellen dolgozhat. Ép testben ép lélek. De ez fordítva is igaz, aki intelligens az tudja, hogyan tartsa épen testét. Ki számít intelligensnek? Az  Intelligens ember az aki mindenhez ért, minden oldalát látja a dolgoknak, aki a legbölcsebben képes dönteni mindhárom sík nevében. Aki mind birtokában van a Mentálintelligenciának, az Asztrálintelligenciának, és az Anyagi sík ismeretének. Az Intelligens ember példamutató. Az Intelligens ember őszinte, és mindig igazat szól. Az Intelligens ember erős, és segíti a gyengéket. A Mentálintelligencia nem más mint a következetesség, a logika, a bölcsesség. Az Asztrálintelligencia pedig az empátia, az emberségesség, az együttérzés, megbocsájtás.

·         A pszichológusok próbálkoznak csupán a két ismeretlen sík feltárásával, de míg ezt egyidejűleg teszik, addig tévúton járnak. Őseink sokat tudtak e két síkról, tudásukat mégis elvesztettük. Pontosabban mondva elvették tőlünk, ahogyan másoktól is. Tőlünk Koppány leverésével vették el. Amikor népünket kötelezte Európa, a kereszténység felvételére. Nem csak mi vesztettük el kultúránkat, írásunkat, miket betiltottak. Az angolszász, germán rúnák is ennek keretében tűntek el, mind sámánjaikkal, druidáikkal együtt.  Majd később ugyanezen fertő terjedése fosztotta meg az indiánokat, az afrikaiakat kultúrájuktól.

·         A Magyar kettős kereszt is a három síkot volt hivatott ábrázolni – a Magyar kettős keresztről tudni illik, hogy helyes ábrázolásban a két vízszintes vonal megegyező hosszúságú – a felső vízszintes vonal az anyag, az alsó vízszintes vonal a szellem, az őket összekötő függőleges vonal pedig az élet, avagy az érzelmi világ, az asztrál sík. Ezen a három sík  egy másik ábrázolásban három kör, melynek metszeteiben jelennek meg az egyes létezési formák. Ez jelenik meg fentebb. Ebben az ábrázolásban az ember a kerek egész közepén helyezkedik el, a három sík metszetében. A metszetek által alkotott alakzat jelenik meg az excalibur markolatán is.
·         Nagy általánosságba véve a nők sokkal közelebb állnak az asztrál síkhoz, könnyebben irányíthatják érzelmi világukat(már ha megpróbálják) mint a tudatit. Így a férfiak pont ellenkezőképp állnak a síkokkal, az ő oldaluk a tudati sík, és az asztrálhoz kevésbé állnak közel, így nehezebben irányítják, értelmezik érzelmi világukat. Persze ez nem azt jelenti, hogy nem is képesek vele foglalkozni, vagy, hogy kevesebbek egymásnál ilyen téren. Ez a különbség csupán annyit tesz, hogy vannak akik nem foglalkoznak másik síkjuk gyakorlásával, fejlesztésével így ösztönlényként, mikor döntéseket kell hozniuk, a domináns síkjuk fog dönteni. Ez ritkán egyezik meg a Bölcs döntéssel.

·         Az őseink az Angolszászok, a Germánok, a Hunok, az Egyiptomiak, a Maják, az Inkák mind foglalkoztak az asztrálsíkkal, de őket druidáik, sámánjaik, táltosaik, papjaik, boszorkányaik, vezették, tanították, és válaszoltak kérdéseikre. 

·         Az anyagi sík közel nem olyan fontos mint a szellemi, vagy tudati. Mégis, ma világunk az anyagi síkra épül. Fontos, hogy foglalkozzunk gondolatainkkal melyek e világot előre viszik, érzelmeinkkel mik összekötnek minket. Olyan ellentétek teremtetttek melyek egymás ellen fordítottak bennünket. Hunyjuk hát be szemünket és lássunk túl ezeken a problémákon. Tegyük le a fegyvert és létesítsünk kapcsolatot, értsük meg a másik oldalt, az ellenségeink fájdalmát, és problémáit. Lássuk, hogy ez mind megoldható, csak akarnunk kell.

·         A természet sok-sok energiát rejt de mi feléljük és lepusztítjuk azt. Amikor erdőket írtunk, amikor szemetelünk, amikor környezetszennyező üzemanyagot használunk, amikor kínozzuk a vágóhídi állatokat, bombákat robbantunk, ezekkel mind természet anyánkat bántjuk, Gaia-t. Pedig mi is részei vagyunk, a levegő amit szívunk a növények műve. Az étel ami nélkül nem élhetnénk mind a természet adománya. A víz ami testünk legfőbb eleme ugyanúgy Gaia része. Az anyag amiből felépülünk Gaia-ból származik. De mi ahelyett, hogy vigyáznánk rá, tönkretesszük. Ennek nem kell így lennie. Gaia az asztrálvilág, mi körülvesz minket, aminek része minden ember, állat, és növény. Tanuljuk hát meg új életre kelteni, hisz mi is részei vagyunk. (EGYÜTT minden problémát meg tudunk oldani.) 

·         Minden kérdésre van válasz. Minden problémára van megoldás. Ahogyan minden okozatnak van egy oka, a mikéntjére pedig a Miért? kérdéssel lelhetünk rá. OK MIÉRT?> OKOZAT Egy okról vagy okozatról akkor kapjuk a legpontosabb képet ha minél több szemszögből vizsgáljuk meg azt. Így kerülünk legközelebb az igazsághoz. Kutassunk az igazság után.

·         Csak szellemi célokat köss ki. /Chenrezing/

A három sík mellett megjelenik még egy elem ami a három sík szövetségét fogja össze, ami mozgásban tartja a dolgokat, ami nem más mint az élet, az energia. Az energiaáramlást leírhatjuk kémiaképletekkel, fizikaegyenletekkel, de értjük-e azt, hogy ezek az energiák állandó mozgásban vannak bennünk és körülöttünk, hogy létezik bioenergia ami semmiben nem különbözik egy égés során felszabaduló energiáktól. Ezek az energiák átjárnak bennünket.


Szerintem.

Nincsenek megjegyzések: