2012. december 10., hétfő

Belülről kifelé

Az első dolga az embernek, hogy tisztázza önmagának, létét, hovatartozását, mikéntjeit, hogy megértse, mire van szüksége, mind anyagi, mind tudati, mind asztrális értelemben.  Mert ugye anyagi szükségletünk, a víz, az étel, mentális szükségletünk a szórakozás kikapcsolódás, asztrális szükségletünk pedig a szocialitás, hogy legyen kit megölelni, hogy szeressen bennünket valaki.(Ezek hiányában a test, a szellem, vagy a lélek megbetegedhet) Ezután ha érzései, gondolatai, teste letisztult, akkor az őt körülvevő világot és a benne elfoglalt helyét kell felfognia, megértenie. Megérteni az anyagi világot, felfogni világunk hatalmasságát, bolygónk sokrétűségét, majd tudatosítania kell, hogy rajta kívül mások is gondolkodnak, meg kell értenie, ő és mások, hogyan jutottak el oda ahol most állnak.  
A szellemi és tudati fejlődésnek belülről kifelé kell történnie. Először tudatosodj, eztán kerülj egyensúlyba önmagaddal, majd figyelj, szemlélődj, helyezd el magad a körülötted lévő, állandóan mozgásban lévő világban. Gondolkodj amikor nem csinálsz semmit, tudatosítsd magadban ezt, tudatosítsd, hogy mit csinálsz, mit látsz, hogy mi van körülötted. Tudatosítsd érzéseidet. Tudatosítsd a világot ami körülvesz. Teremts egyensúlyt magadban. Hozd egyensúlyba a három tested. Teremts békét magadban és tudatosítsd, hogyan érheted el ezt az állapotot bármikor bármilyen körülmények között. Figyeld a hullámaidat és ismerd fel a mélypontjaidat gyengeségeidet, hogy azok ne akadályozhassanak a tisztán látásban. Értsd meg magadat. Értsd meg az Okokat/Okaidat. Teremtsd meg az egyensúlyt a saját három részeddel. Tudd mit érzel. Tudd mit teszel. Tudd miért teszed. Tudd, hogy mit tudsz, és tudd mit gondolsz. Legyél tisztában önmagaddal. Legyél tisztában a korlátaiddal, de a képességeiddel is!


Azután ha megtaláltad a harmóniát, kezd el felfedezni, keresni, kutatni a Boldogságot. Mert a nagy kérdés: Mi az élet értelme? (42) Szerintem az élet értelme a Boldogság. Az emelkedett energiaállapot, a fejlődőképesség. Keresd meg, kutasd fel, és tanuld meg mi az ami feltölt, mi az ami boldoggá tesz, mi az amitől jól érzed magad. Foglalkozz magaddal. Ha ezzel megvagy nyiss. Fordulj kifelé, hogy az együttérzés útján létesíthess kapcsolatot más emberekkel, hogy megpróbálhasd őket megérteni, hogy megérthesd szenvedéseik okát, és enyhíthesd azt, ha kérik, hogy tanulhass másoktól, és mások is tanulhassanak tőled. Ha megtalálod a Boldogságot, sugározz és oszd meg másokkal is, hogy ők is ragyoghassanak és eláraszthassanak energiáikkal. Ne tétovázz segítséget kérni. Segíthetsz megtalálni mások problémáinak forrását, és segítheted az ő fejlődésüket, hogy mind együtt fejlődhessünk egymást segítve. Mert ha valaki magasabb energiaszinten van, annak kutya kötelessége segíteni azokat akik igényt tartanak rá. Csak így vagyunk képesek fejlődni. De soha semmilyen körülmények között ne ítélkezz mások felett! Ne akard megítélni mások szintjét. Ne erőltesd rá magad másokra.




·         Elfogadás. El kell fogadnod, hogy nem vagy csalhatatlan, nem vagy tévedhetetlen, ember vagy. Be kell tudnod látni hibáidat, tévedéseidet, mert amíg nem fogadod el ezek létezését nem tudod megoldani az általuk keltett problémákat.


·         Legyél tevékeny, tedd meg amit meg kell tenned, hozd meg döntéseidet saját életedről. Mozogj, haladj, fejlődj, cselekedj, gondoskodj róla, hogy történjenek körülötted a dolgok, tartsd folyamatban az eseményeket. Tudd hova tartasz és hol vagy épp. Amit ma megtehetsz ne halaszd holnapra. Tanulj mindig mindenből. Legyél aktív. Ne fordíts hátat a problémáknak, ne zárkózz el tőlük, nézz velük szembe és oldd meg őket. Addig gondolkozz, kutass amíg meg nem találod a probléma forrását és annak megoldását.


·         Minnél több szemszögből látod a világot annál pontosabb képet kapsz róla. A tudás hatalom. A hatalommal soha, semmilyen körülmények között nem szabad visszaélni. A sokoldalúság ott kezdődik, hogy elfogadom, 3 részből való felépülésem, tehát tudomásul veszem, hogy létezik az anyagi, biológiai lényem, létezik a mentális lényem, és létezik egy asztrállényem, ezeknek pedig mind-mind megvannak a maga szükségletei. Fontos, hogy odafigyeljünk ezen valóink egészségére, ahogyan figyelek arra, hogy egészségesen táplálkozok, rendszeresen mozgok, nyújtok. (csoportos nyújtás a parkokban reggelente?/a nagy közös reggeli kávézás/) Amennyiben megbetegszem igyekszem lehetőségeimhez mérten minél inkább természetes gyógymódot keresni. Mentállényemet problémamegoldással tarthatom karban, logikai feladatok megoldásával. A matematika, és a matematikai logika is segít ebben. Az asztrállényemet, pedig az emberekkel való kommunikációval eddzhetem, szókimondással, kapcsolati broblémák megoldásával, együttérzéssel, a természettel való kapcsolatunk erősítésével. A legkönnyebben ezt a teljess higgadtság, nyugalom, és béke nevében érhetjük el.

·         Tedd vagy ne tedd de ne próbáld. Minden megoldható, a kérdés csak az idő és az energia, ami ha segítséget kapsz megoszlik.
Az ŐSZINTESÉG az emberi kapcsolatok alapja. Fontos, hogy őszinték lehessünk egymáshoz, mert ez lehet sok problémánk forrása. Fontos, hogy feltehessük egymásnak kérdéseinket. Ha valamiben nem vagy biztos járj utána, beszélj emberekkel, tedd fel kérdéseidet. A kérdés fontos, a kimondott szó szintúgy. Fontos, hogy megosszuk egymásssal észrevételeinket, gondolatainkat. (ezért is írtam meg ezt a könyvet) Fontos, hogy alaposan utánajárjunk a kérdéseknek, hogy valóban igaz választ kapjunk. Fontos, hogy igazak legyenek a szavak amik elhagyják szánkat, vagy amennyiben feltételezésekbe bocsátkozunk kihangsúlyozzuk azokat.



      A kérdések által gondolkodom. /Chenrezing/
      Minden Tényhez, Okohoz, és Okozathoz tartozik kérdés. Sok kérdés tartozik mindenhez ehhez kell intelligencia, hogy a kérdést jól tegyük fel. Ne féljetek feltenni a kérdéseiteket, máshogyan nem juthattok hozzá az információhoz. A tudatlanság hátrányokat okzhat amit csak a kérdésekkel lehet kiküszöbölni. Ha valaki túl könnyű kérdést tesz nekünk fel, ne nevessük ki, mert lehet, hogy még sok ilyen kérdésére kell még válasszt adnunk mire ki tud teljesedni. (Ha kinevetjük lehet, hogy soha nem teszi fel kérdéseit mert gátat szültünk benne) Legyünk hát készségesek.
      Vizsgáljuk meg mi az ami miatt hazudnunk kell, és ha tudunk, változtassunk azon. Az Őszinte Boldogság az őszinte emberi kapcsolatokból fakad.

·         Tanulj az életről. Értsd meg a lét kérdéseit, az okot, és az okozatot. Találd meg az összhangot magaddal. Tanulj türelmet. Tanulj akaraterőt. Tanuld meg mi az amit tenned kell ahhoz, hogy a legjobbat hozd ki magadból, hogy a legjobban érezd magad. Ez az alapja az egésznek, a boldogság. A Boldogság kutatása a CÉL. Teremts békét magad körül. A nyugalom erény. A tudásszomj is erény. A kíváncsiság is erény.

·         Ne legyél negatív. Ne tegyél negatív megjegyzéseket, ne vonj le negatív következtetéseket. Trtózkodj a negatív hozzáállástól. Ne kezeld egyik embert sem másképp mint a többit, mind ugyanolyanok vagyunk, ugyanazokkal a képességekkel. Persze nem közeli kapcsolatokról esik itt szó, hanem azokról akiket akár nem is ismersz. Ne legyenek negatív, pesszimista gondolataid. Ne becsülj alá senkit és semmit. Ne büntess, ne álj bosszút. Tanuld meg a megbocsájtást. A Megbocsájtás egy képesség ami elsajátítható. Tekintsd az ellenségeidet tanítóidnak. Ne kelts félelmet másokban. Kezelj mindent a lehető legnagyobb higgadtsággal és türelemmel. Mind emberek vagyunk, követünk el hibákat, mégis a bocsánatkérés és a (másik oldal)megbocsájtás útján könnyen megérthetjük egymást. A harag természetes, de legyünk képesek olykor felejteni. Legyél pozitív, vagy semleges, ha nem tudsz dícsérni, inkább hallgass, figyelj, tanulj a körülötted zajló eseményekből. Láss! Ne csak nézz. Találd meg a dolgok pozitív oldalát. 
 
·         Kommunikálj sokat a körülötted élő emberekkel, mert együtt sokra vagyunk képesek. Vitasd meg velük gondolataidat. Beszélgetéseid legyenek építő jellegűek. Hallgasd meg őket. Ne félj hallgatni, ha csend van se. Tanulj meg figyelni! Tanulj alázatot, tiszteletet. Tiszteld az embereket. Legyél velük őszinte, mondd el ha zavarnak. Gyakorold, hogyan tudod magad úgy kifejezni, hogy ne bántsd meg őket. A gyakorlat teszi a mestert. Kezeld embertársaidat testvéreidként, haragjuk mögött lásd meg a problémáikat, bocsájts meg nekik, segíts ha tudsz. Mind emberek vagyunk, mindannyiunknak vannak gyenge pontjai, és mindannyiunknak vannak nehéz pillanatai, hullámvölgyei. Ne félj idegeneket megszólítani, ők is emberek, és van akinek nincs kivel beszélnie. Ne kérdezd kétszer: Van kedved beszélgetni?. Vedd észre ha valaki nem akar beszélgetni. Az emberek akkor tudnak jólérthetően kommunikálni egymással ha emelkedett energiaállapotban vannak. Tanuld meg észrevenni, mikor válik terhessé a társaságod a másik ember számára. Az ő dolga, hogy magában rendet tegyen, aztán forduljon a külvilág felé. Mindenkinek megvan a joga, hogy meghozza a saját életével kapcsolatos döntéseit, ne akarjunk ebben manipulálni senkit, ne akarjuk meggyőzni a saját döntésünk helyessségéről, ez mindenkinek a saját feladata. Ne állíts. Feltételezd, hogy a tudásod helyes. Ne akard másoknak megmondani, hogy mi a helyes, és mi nem. Ne akard megmondani másoknak mit tegyenek, csupán észrevételeidet oszd meg velük ha nem utasítják el. Ne akarj másokat szabályozni, irányítani, ez hazugságokhoz vezet. Legyél minden körülmények között teljesen nyílt és őszinte, ez minden emberi kapcsolat alapja. Így érthet meg téged a másik ember. A felmerülő gondolataidat oszd meg bátran másokkal. Törekedjünk arra, hogy a másik ember boldogságának ne legyünk útjában. Persze ez nem jelentheti, hogy így a mi boldogságunk rovására cselekedjünk. Meg kell találnunk az aranyközéputat és a kompromisszumot. Ne élj mások energiáiból, meg kell találnod a saját forrrásaidat.
 

·         Az emberi képességekben rejlő lehetőségek száma végtelen. Engem a lustaság példaképének titulálnak sokszor mégis egy kis akarással bármit el lehet érni. Az emberek rendelkeznek rossz tulajdonságokkal, de hogy ez ne hátráltasson, először el kell fogadnunk létezésüket. Az ember nem tévedhetetlen. De a hibáit képes orvosolni. A rossz tulajdonságokból is lehet előnyt kovácsolni. Nekem például ez abban nyilvánul meg, hogy igyekszem kihozni magamból a legtöbbet, hogy a lustaságom nevében sokat gondolkozom, hogyan oldhatok meg egy feladatot a legkisebb energiabefektetéssel.

·   Alkosd meg a saját képedet a világról, a saját véleményeddel. Mind a saját utunkat járjuk, és mind egy kicsit másik részét látjuk a világnak. 


Szerintem.

Nincsenek megjegyzések: